Интерес по отношение на Лукойл Нефтохим се изразява вече от

...
 Интерес по отношение на Лукойл Нефтохим се изразява вече от
Коментари Харесай

Николай Денков: Интерес към рафинерията на "Лукойл" в Бургас не липсва

 Интерес във връзка с " Лукойл Нефтохим " се показва към този момент от няколко месеца от разнообразни страни. Това съобщи министър-председателят Николай Денков, представен от БНР.
 
Повод за коментара му бе изявлението на Асен Василев за Файненшъл Таймс, в което финансовият министър сподели, че рафинерията в Бургас е в развой на продажба. Изказването си той направи на 17 октомври.
 
Според Денков този интерес може да бъде приключен с покупка на рафинерията от друга компания. Интерес има, само че решението дали ще бъде продадена или не рафинерията, зависи от притежателя сега " Лукойл България " и съответните евентуални купувачи, посочи премиера.
 
Когато става дума за подобен огромен актив, има много стадии, преди да се стигне до сполучлива последна договорка, добави той.
 
Припомняме, че рафинерията в Бургас може да употребява дерогация за импорт на съветски нефт за още 1 година. Междувременно тя би трябвало да диверсифицира доставките на суровината, с цел да продължи да работи. Българската страна приключи и концесията на пристанище Росенец, на което суровината се разтоварва, и пое контрола по вноса.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР